Οι άνθρωποι καλλιεργούν φυτά αλόης βέρα για κυριολεκτικά χιλιάδες χρόνια. Είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φαρμακευτικά φυτά στον πλανήτη. Αν αναρωτιέστε, «Πώς μπορώ να καλλιεργήσω ένα φυτό αλόης», είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι η φροντίδα ενός φυτού αλόης στο σπίτι σας είναι εύκολη.
Πώς να καλλιεργήσετε ένα φυτό αλόης;
Το πρώτο βήμα στη φροντίδα του φυτού της αλόης βέρα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό το φυτό είναι παχύφυτο. Όπως οι κάκτοι, έτσι και τα παχύφυτα είναι καλύτερα σε ξηρές συνθήκες. Όταν καλλιεργείτε φυτά αλόης βέρα, φυτέψτε τα σε μείγμα εδάφους για κάκτους ή σε κανονικό χώμα γλάστρας που έχει τροποποιηθεί με επιπλέον περλίτη ή άμμο οικοδομής. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει πολλές τρύπες αποστράγγισης. Τα φυτά της αλόης δεν αντέχουν το στάσιμο νερό.
Φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου Αλόης
Μια άλλη σημαντική πτυχή του τρόπου καλλιέργειας ενός φυτού αλόης είναι να ποτίζετε σωστά το φυτό. Το έδαφος του φυτού της αλόης βέρα πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει τελείως πριν ποτιστεί. Όταν το φυτό της αλόης ποτίζεται, το χώμα πρέπει να βρέχεται καλά, αλλά το νερό πρέπει να αφήνεται να στραγγίζει ελεύθερα από το έδαφος. Ο πιο συνηθισμένος λόγος που πεθαίνει ένα φυτό αλόης είναι ότι οι ιδιοκτήτες ποτίζουν πολύ συχνά ή δεν αφήνουν το νερό να στραγγίσει. Μην κάνετε αυτό το λάθος όταν φροντίζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου της αλόης. Μπορείτε να γονιμοποιήσετε το φυτό σας αλόης βέρα, αλλά η αλόη γενικά δεν χρειάζεται να γονιμοποιηθεί. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε λίπανση σε μέρος της ρουτίνας φροντίδας των φυτών αλόης βέρα, τα φυτά αλόης βέρα θα πρέπει να λιπαίνονται μία φορά το χρόνο την άνοιξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα βαρύ φωσφόρου , με βάση το νερό στη μισή δύναμη.
Η καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου με αλόη βέρα δεν είναι μόνο εύκολη, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει στην οικογένειά σας ένα φυτό που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ελαφρών εγκαυμάτων και εξανθημάτων. Τώρα που ξέρετε λίγα περισσότερα για το πώς να φροντίζετε ένα φυτό αλόης βέρα, δεν χρειάζεται ποτέ να μείνετε χωρίς αυτό το υπέροχο και χρήσιμο φυτό.